Има ли безлихвените заеми?

Ако имате нужда от пари назаем, едно от първите неща, които искате да проверите е лихвата. Това е допълнителна сума, която се начислява върху взетата сума, която варира, според вида на заема и институцията, която го отпуска.

Чудили ли сте се дали има безлихвени кредити? Отговорът е да. В настоящата статия ще ви дадем малко повече информация за тях и как да получите такъв. В повечето случаи, това са онлайн кредити, които могат да ви бъдат отпуснати още в същия ден.

Безлихвените заеми са начин да вземете пари назаем без допълнителни разходи за лихва

Безлихвените заеми може да са опция за хора с лоша кредитна история, но е важно да разберете условията на безлихвените заеми, преди да ги вземете. Те могат да имат високи ГПР и кратки срокове за погасяване, така че често са последна мярка. Безлихвените заеми обаче могат да бъдат привлекателна опция за хора с нисък кредитен рейтинг, особено ако обмисляте да ги използвате за спешни случаи. Не забравяйте да прочетете дребния шрифт и да задавате въпроси, преди да се подпишете на пунктираната линия. И не харчете повече, отколкото можете да си позволите, или в крайна сметка можете да платите повече, отколкото първоначално сте взели назаем.

Има много различни видове безлихвени заеми, така че не е нужно да се притеснявате дали имате перфектна кредитна история, за да отговаряте на изискванията. Въпреки че вашата банка може да не ви одобри за безлихвен личен заем, много други организации предоставят услугата. Някои от тези кредитори одобряват само кандидати с отличен кредит, а някои не изискват кредитна проверка. Някои кредитори дори предлагат кредитни карти с 0% ГПР, въпреки че може да се наложи да отговаряте на определени критерии. Тези карти са най-добри за прехвърляне на баланс, а не за ежедневни покупки.

Те могат да бъдат добър вариант, ако сте уверени, че можете да го изплатите, преди да бъдат начислени лихви

Никакви лихвени заеми обаче не могат да ви хванат в дългов цикъл и е по-добре да се измъкнете от дълга, отколкото да останете в него. Лихвените такси се изчисляват върху първоначалната сума на заема, а в някои случаи, може да имате само гратисен период, след който все пак да започнат да се трупат лихви.

Заемите без лихва обаче могат да бъдат особено привлекателна опция, ако сте уверени, че ще изплатите заема, преди лихвените такси да започнат да се натрупват. Въпреки че можете да спестите много пари в дългосрочен план, като използвате безлихвен заем, важно е да разберете правилата и условията. Винаги четете внимателно условията, преди да кандидатствате за безлихвен заем.

Те могат да бъдат скъпи

Въпреки че заемите без лихва може да са чудесни за много хора, те често излизат по-скъпи, отколкото очаквате. Много от институциите имат допълнителни условия, заради които безлихвеният кредит всъщност, ви струва повече. Такива могат да бъдат различни такси, или пък лихва за всеки ден забавяне на плащането.

Източник: Ferratum

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене