Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов инспектира АМ „Струма“

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, председателят на УС на АПИ Иво Иванов, придружени от областния управител на област Благоевград Николай Шушков инспектираха днес автомагистрала „Струма“ в отсечката от Благоевград до Симитли.

Инспекцията започна преди обяд и по време на нея се провери напредъка по строежа на тунел „Железница“ и работата по свлачищата около него.
Стана ясно, че се очаква до два месеца да бъде пуснато движението по едното трасе на АМ „Струма“ в отсечката между Благоевград и Симитли, която е около 6 км. В този срок трябва да завършат довършителните дейности по тунел „Железница“ като автомобилният трафик ще минава през едната тръба на тунела. Предстои да се изготвят и проекти за укрепване на свлачищата от двете страни на тунела. Заместник-министърът увери, че работата по укрепването на свлачищата няма да пречи на трафика.

Обсъдени бяха и теми, свързани с проектирането и започването на строителството на моста при с. Покровник и набелязани мерки за справяне със зимното поддържане на пътищата в областта.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене