Жителите на Катунци и Златолист алармират за незавършения път между двете села

Жителите на селата Катунци и Златолист в община Сандански недоволстват заради недовършен ремонт на пътя, който свързва двете населени места. От 7 километра път, асфалт е положен едва на 400 метра от него.

По думите на хората липсата на асфалт не само затруднява движението по пътя, през който седмично преминават стотици туристи заради намиращия се в близост храм на Преподобна Стойна, но и създава здравословни проблеми за живущите, тъй като се вдигат огромни количества прах.

„За ремонта на пътя са отделени над 4 млн. лв. и е трябвало да бъде завършен през октомври. „Договорът е подписан месец шести 2021, срокът е 400 дни, в момента земните работи са приключили почти на 100 процента и предстои полагането на асфалт. Фирмата изпълнител месец четвърти е внесла искане до общината за допълнителни средства.“, заяви пред БНТ зам.-кметът на община Сандански г-н Дончев.

Искането за допълнителни средства се дължи на повишените цени на асфалта, мантинелите, пътните знаци и всички материали в пътното строителство.

„Община Сандански е направила предложение до Министерство на финансите за искане на допълнително финансиране. Има направени промени в Закона за обществените поръчки, което дава възможност за евентуално анексиране на такива договори. 1 млн. и 400 хил. лв. са похарчени до момента за завършване на земните работи и полагане на 400 м. асфалт.“, каза зам.-кметът на община Сандански и допълни, че при подписване на анекса, фирмата ще завърши асфалтирането на целия път.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене