710 кутии цигари, ваучери и 350 лева задигнали крадците от магазина в Плетена

jena-stava-shef-na-kriminalna-policiq-v-blagoevgrad-47367
Над 4300 лева е стойността на откраднатите стоки при извършения среднощен обир в хранителния магазин в сатовчанското село Плетена. За 7минути, според записа на камерите, обирджиите задигнали от обекта 710 кутии цигари от различни марки, ваучери за предплатени услуги на мобилни оператори и 350 лева, оставени в касата. От полицията съобщиха, че е образувано досъдебно производство.
Както ИНФОМРЕЖА съобщи, маскирани с качулки миналата нощ обраха един от най-заредените магазини в центъра на сатовчанското село Плетена. Търговският обект е собственост на ресторантьора Джават Шекеров, който се занимава и с дърводобив. В магазина крадците проникнали с взлом, като разбили  патронника на входната врата. Камерите са направили ясен запис на обира, но на този етап не е разпознато лице.
Според предварителната информация в търговския обект е действал само един маскиран крадец, но не е изключено отвън да са го чакали помагачи. Хората си спомнят, че в същата вечер забелязали в центъра на селото паркиран автомобил „Ауди“, който не бил на нито един от  местните жители. Те предполагат, че плячката е задигната именно с тази кола.
Разследващите са категорични, че бандата маскирани крадци не е местна, а гастролираща, която се появява периодично в Гоце Делчев и региона. Предполага се, че предварително крадците правели обходи из региона и набелязвали обектите.
Само за месец на територията на региона са извършени повече от 9 обира от маскирани с качулки лица. Предположенията са,  че същата група е съпричастна и с обира на казино „Жокер” в Гоце Делчев, както и към кражби от магазини в селата Кочан, Горно Дряново, Дъбница и други.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене