Чимев и Паунов поканиха Лютви Местан на среща

metodi-chimev-kmet-dupnica-big

Кметовете на Кюстендил и Дупница, Петър Паунов и Методи Чимев, отправиха покана до председателя на ДПС Лютви Местан за среща, на която да бъде обсъден проблемът с мандатите за народни представители от 10-ти МИР.
„Уверени сме, че като лидер на ДПС и като български гражданин няма да останете безучастен към възникналия проблем, предвид и широкия му обществен отзвук”, се казва в поканата.
„В 11 часа в сряда ще бъдем заедно с колегата Петър Паунов в очакване на срещата с лидера на ДПС. Поводът е ясен на всички, така че няма да влизам в подробности. Това което аз лично ще настоявам е да бъде отзован мандатът на ДПС от областта и не отстъпвам от позицията си. След срещата ще обявим и
какви действия ще предприемем”, коментира кметът на Дупница.
Повече от 20 000 подписа събраха гражданите на двете общини против мандат на ДПС с 864 гласа от 61 528 гласували. Подадено е искане за оспорване законността на проведените на 5 октомври избори в 136-те секции в Турция.
Обществеността настоява да бъде променено разпределението на мандатите или ДПС да оттегли от парламента представителите си в листата за 10-и МИР, сред които е и Александър Методиев, по-известен като Бат Сали.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене