10 от 17-те членове на РИК в Благоевград са юристи

10 от 17-те членове на Районната избирателна комисия в  Благоевград, които трябва да организират и проведат предсрочните парламентарни избори, са юристи. Това стана ясно от списъка, който бе един от първите 6 одобрени от ЦИК, тъй като само те пристигнаха в София в пълен вид с постигнато съгласие между отделните партии за разпределение на ръководните постове.

Както съобщихме, 3 адвокатки и 1 юристка ще ръководят РИК – председателят Василка Христова от ПП, заместничките й Антоанета Богданова от ГЕРБ-СДС и Елеонора Атанасова от БСП ще работят заедно с общинската юристка Галена Узунова от ДПС, която за пореден път ще е секретар на комисията.

Има обаче още 4-ма адвокати – Елизабета Дерменджиева /ПП/, Даниела Стойкова /ПП/, Александър Мановски /БСП/ и Десислава Грозданова, а с юридическо образование са Тина Кълбова /ГЕРБ/ и Божидар Ненов, син на известния адвокат Пенко Ненов, който е представителят на „Възраждане“ в РИК.

Останалите членове на РИК са Георги Марчев /ПП/, Чавдар Цонев /ПП/, Антоанета Кръстева /ГЕРБ/, бившият председател на ОИК Елена Панчева от ГЕРБ, Мустафа Сирачки и Симона Божкова от ДПС и Милена Велкова от ДБ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене