„Изключително много се вълнуваме – както аз, така и всички състезатели от нашия град, защото за първи път ще можем да се представим пред собствена публика

За първи път! Гоце Делчев приема професионална галавечер по кикбокс

Гоце Делчев домакинства на галавечер по кикбокс в началото на септември. Новината обяви Костадин Кърджалийски, който ще бъде един от участниците в спортното събитие. То е първото от подобен характер, което ще приеме южния град, като ще включва 8 или 9 професионални срещи.

Освен тях ще има и 3 подгряващи двубоя по аматьорските правила. В тях ще се включи най-младият състезател в проявата и представител на гоцеделчевския тим – 14-годишният Антонио Бошнаков. Той се пуска в кат. до 52 кг, а това ще бъде втори официален двубой в кариерата му. Неврокопското присъствие подсилват още двама състезатели – 81-килограмовият Борислав Василев и гоцеделчевският зет с дупнишки корени Таньо Дикански /86 кг/. За събитието пристига и световният вицешампион и многократен държавен първенец – дупничанинът Доброслав Радев, който на практика е най-титулуваният участник в галавечерта. Той излиза на ринга в кат. до 77 кг. Друго от известните имена, които идват в Гоце Делчев, е Огнян Мирчев /63 кг/ – многократен държавен шампион, трикратен медалист на европейско първенство, двукратен балкански първенец, единствен представител на България на Световните игри. Планирано е и женско присъствие. В един от мачовете 16-годишната ни сънародничка Антония Марионова среща сръбкинята Нада Кривачевич. Сърби ще бъдат основните опоненти на родните бойци. Селекцията от западната ни съседка води националният селекционер Сърджан Радулович, което само по себе си говори за авторитета на предстоящата галавечер, похвалиха се организаторите, чийто основен съмишленик е Община Гоце Делчев. Черешката на тортата е мачът на най-добрия местен състезател и 4-кратен републикански шампион К. Кърджалийски с Жеманко Едвард.

„Изключително много се вълнуваме – както аз, така и всички състезатели от нашия град, защото за първи път ще можем да се представим пред собствена публика. Още повече на събитие с подобен мащаб, включващо толкова силни и титулувани бойци. Разбира се, има и нетърпение, но всичко по реда си. Сега трябва да се подготвим по най-добрия начин, пък после идва ред и на самите битки. Със сигурност ще има много изненади за всички присъстващи, но нека не разкриваме всичко толкова рано“, коментира К. Кърджалийски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене