Боби Марушев от Гоце Делчев доведе от Испания красивата Мариян, за да й поиска за втори път ръката пред 140 гости

Пищна сватба със 140 гости вдигна в с. Лещен Борис Марушев от Гоце Делчев и успя да направи съпричастни към щастието си голяма част от роднините и приятелите си. Съпругата му – елегантната Мариян Санчес от Испания, сияеше като истинско бижу до него и освен с външността си успя да предизвика благородната завист на сватбарите и с познанията си в областта на българските хора и ръченици.

Свекърът и свекървата – Илия и Елена Марушеви, не можеха да си намерят място от щастие и гордост.

Това е втората сватба на Боби и Мариян – първата беше на 25 юни в Памплона, където семейството живее, и там гостите бяха 120.

И на двете сватбени тържества шафери бяха децата на младото сем. Марушеви – 6-годишната Елена, кръстена на баба си, и 2-годишното й братче Иван, което носи първата буква на дядо и е безспорната му слабост.

Боби Марушев пристига с родителите си в Испания, когато е само на 9 г., а братчето му Ники – на 8. В момента той работи във фабрика за авточасти, а Мариян гледа децата им, плод на 10-годишната им любов.

Сем. Марушеви е от многото български емигрантски фамилии в Испания, които са изключително горди с произхода си и са стожери на българщината в чужбина. Тази година Борис извади в Памплона кръста на Йордановден, цялото семейство се включва в организацията на всички български събори и мероприятия и до момента не е пропуснало година, в която да не се прибере в Гоце Делчев и да не отвори къщата си за приятелите, за да се зареди емоционално за следващите 365 дни далеч от родината.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене