Сатовча търси финансиране за нова детска градина в Боголин

Детската градина в сатовчанското село Боголин в момента се помещава в стара постройка, която не отговаря на съвременните изисквания. Затова преди дни Общинският съвет в Сатовча разреши изграждането на нова сграда на ДГ „Кокиче“ в населеното място. Съветниците възложиха на кмета на общината Арбен Мименов да организира извършването на произтичащите от решението процедури.

Преди години в Боголин започва да се строи ново училище, но по-късно този проект е изоставен. Идеята е вдигнатата едноетажна постройка да се довърши, но за това ще са необходими доста финансови средства. Община Сатовча ще търси финансиране от държавата, за да може децата от 2 до 6 години в Боголин да се обучават в комфортна среда.

„Децата са всичко за нас. Не може да продължават да са в тази стара постройка. Вярвам, че държавата ще помогне, няма нищо по-нормално от това да се инвестират пари в нашите деца. Имаме около 20 хлапета на възраст от 2 до 6 години. Селото ни е живо, раждат се повече деца в сравнение с други селища в общината”, коментира кметът на селото Бисер Караилиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене