„Няма да забравим, няма да търпим и простим”: Жителите на Микрево излязоха на протест след убийството на техен съселянин

Десетки участваха в шествието-протест след убийството в благоевградското село Микрево. С минута мълчание бе почетена паметта на 82-годишния Иван Чорбаджийски, убит от крадци-роми в дома си преди седмица.

Шествието премина под надслов: „Няма да забравим! Няма да простим! Няма да търпим! и „Не искаме да живеем с убийци и крадци“. В него участваха и роми, които осъдиха действията на двамата убийци и обирджии.

Организаторът на протеста Аделина Йовева поиска изселване на фамилиите на двамата извършители, законността на къщите им, камери за наблюдение и вечерен час за обитателите на ромската махала.

„Искаме да живеем в мир и разбирателство в селото, от тези двамата са пропищели всички, по тях не може да съдите за нас – ромите”, каза обитател на махалата. Същото каза и жена от ромската махала.

На шествието присъства и Людмил, син на убития бай Иван. Шествието тръгна от площада в Микрево до къщата на бай Иван, където бяха положени цветя от протестиращите, запалиха и свещички в негова памет.

Припомняме, че за убийството на бръснаря бяха задържани 18-годишният Огнян Огнянов и още едно 14-годишно момче. На 2 август Окръжен съд постанови мярка „задържане под стража” на Огнянов, чиято мярка може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене