Поредицата „Песни за гората, либетата и войводите“ по музика на Владигеров, текст народен, прозвучаха сноши в изпълнение на гордостта на неврокопчани, прочутата оперна певица Марияна Карпатова

ВИДЕО: С гала концерт на участниците, откриха снощи в Гоце Делчев фестивалът „Неотъпкани пътеки“

С голям концерт на всички участници в ежегодния фестивал на камерната дадоха вчера в Гоце Делчев началото от поредицата концерти на фестивала „Неотъпкани пътеки“ при домакинството на Светата Неврокопска митрополия. Следващите три дни концертите на фестивала ще се проведат е читалище „Светлина“ с. Ковачевица.

Музикалните програми на четвъртото издание фестивала тази година се фокусират върху камерна музика с флейта и арфа. На фестивалът ше прозвучат творби от френските композитори Камий Сен Санс, Клод Дебюси, Морис Равел и Габриел Форе, както и Джордже Енеску и Ейми Бийч. Освен това прозвучаха и няколко български премиери от съвременни композитори – Misericordia за флейта и струнен квартет от японската композиторка Юко Уебаяши, която пристигна специално за фестивала и „Румъния!“ от американския композитор Даниел Паджет. Прозвучаха и творби от българските композитори Добринка Табакова и Панчо Владигеров. Поредицата „Песни за гората, либетата и войводите“ по музика на Владигеров, текст народен, прозвучаха сноши в изпълнение на гордостта на неврокопчани, прочутата оперна певица Марияна Карпатова която пее на оперните сцени в САЩ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене