Криза за лекари! По един доктор се грижи за болните в ковид отделенията на МБАЛ-Благоевград

Криза за лекари в МБАЛ-Благоевград. Само по един доктор се грижи в момента за пациентите в двете ковид отделения  – Вътрешно и Инфекциозно. Въпреки че отдавна е уведомено ръководството на здравното заведение за липсата на достатъчно медици, до момента нищо не е направено за решаването на проблема.

„Спасяваме се сами, ще трябва аз да търся някой колега, който да започне работа тук. От 1-ви август д-р Рабаджийски напусна и съм сам, същата е ситуацията и в Инфекциозно отделение. До 14,00 часа съм в отделението, после съм на повикване. В режим 24/7 съм – на разположение 24 часа в денонощието. А имаме 20 пациенти с ковид, почти всички са възрастни хора”, коментира днес за Илинден Прес началникът на Вътрешно отделение д-р Румен Кондев.

Той предупреди, че при увеличаване на ръста на заболяването няма да има кой да обслужва болните с коронавирусна инфекция. Д-р Кондев алармира, че не се плащат и обещаните преди няколко месеца заплати – 2000 лева на лекар, 1500 – на медицинска сестра, 900 – на санитар. Тъй като бе отменена извънредната епидемична обстановка, от април не се изплащат и добавките на тези, които лекуват и обгрижват ковид болните. а

„Не смятам, че само държавата е виновна за това. Работа на ръководството на болницата е да разпредели правилно средствата. В двете отделения сме по десетина души персонал. Става въпрос за около 20 000 лева на месец. Ако така продължава, нищо добро не ни чака и нас, и пациентите”, каза още д-р Кондев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене