Времето – идеално за плаж

Времето днес започва с температури от 16 до 21 градуса, по Черноморското крайбрежие до 22. Денят ще започне със слънце, а от север ще се развиват купести облаци над западните райони и в Дунавската равнина.
Временно облачността следобед над Добруджа ще бъде значителна. Няма условия за валежи. Вятърът ще бъде умерен от изток-североизток, със скорост до 25 км/ч. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север, ще достигат скорост до 35 км/ч, следобед ще отслабват. Максималните температури в населените места ще бъдат от 31 до 36 градуса, в районите на Сандански до 37.

Над Черноморието ще има разкъсани облаци, повече над северното ни крайбрежие. Вятърът ще бъде умерен от изток-североизток, със скорост до 25 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 31 градуса.

Морската вода е с температура от 25-26 градуса по северното крайбрежие, до 26-27 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие  ще бъде слабо, височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие – до 2,5 метра.

Над планините следобед ще има купеста облачност, повече над Източна Стара планина, Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде умерен, от север, със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 м ще са около 11-12 градуса, а на 1500 м – до 19-21.

У нас до края на седмицата ще има много слънце и топло за сезона време. В събота ще бъде горещо, с най-високи температури от 32 до 38 градуса. В понеделник се очакват следобедни валежи в западните райони и понижение на дневните температури.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене