Кравар замерял с камъни служител на НП „Рила“

Кравар е замерял с камъни служител в НП „Рила“. Нападението станало по време на дежурство на Кирил Стамболиев – дългогодишен инспектор в парка. Извършителят на престъплението е Асен Георгиев от Дупница, съобщи самият Кирил Стамболиев. Благодарение на бързата намеса на негови колеги не се стигнало до фатален инцидент.

„Причината за хвърляните огромни камъни по мен е, че снимах ушните марки на кравите, които той пасеше в НП „Рила“. Исках да извърша проверка чия собственост са кравите, в кой животновъден обект се водят и имат ли разрешително за паша в района. Когато започнах да снимам животните, дупничанинът започна да ме заплашва и да настоява да изтрия снимките. Каза ми да снимам други животни, че неговите нямат разрешително за паша и да изтрия снимките. Аз отказах да изтрия снимките и Асен Георгиев побесня. Започна да ме заплашва „че и аз ще си отида, като други“, обясни Кирил.

Асен Георгиев взел огромен камък и го хвърлил яростно, през цялото време псувал. Стамболиев отстъпил назад и камъкът се разбил на две над главата му. Последвало замерване с втори и трети.

„Спаси ме бързата реакция на колегите ми рейнджъри, които бяха с мен по време на проверката. Едва успяха за го задържат и да го накарат да остави камъка на земята. Последваха отново заплахи. Няма да се уплаша да изпълнявам пълноценно служебните си задължения, но се надявам този път институциите да си свършат работата. Миналата година имах също заплахи, от нарушители, по време изпълнение на служебните си задължения, но се разминах само с тях“, разказа Стамболиев.

При предишните нападения представил доклади, пред различни институции – НП „Рила“, прокуратурата, МВР и други, но реакцията била нулева. „Надявам се този път да си свършат работата, в противен случай няма да останат и малкото служители, които се опитват да си вършат съвестно работата“, каза Кирил, като очаква първи да реагират преките му началници.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене