Съдът в Дупница осъди на пробация ексхибиционист, извършвал непристойни действия пред учебни заведения

Районният съд в Дупница одобри споразумение и наложи наказание пробация на обвиняем за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание деянието се отличава с изключителен цинизъм. Това съобщиха от съда.

Обвиняемият К. А. (на 28 г., от Дупница, неосъждан), се е признал за виновен, че в периода от м. декември 2021 г. до края на м. януари 2022 г., в Дупница, в условията на продължавано престъпление, през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и еднородност на вината, в близост до различни училища е извършвал непристойни действия, събличайки се пред малолетни момичета. Мъжът беше задържан на 15 февруари, след сигнал за непристойно поведение в района на училище „Неофит Рилски“ в Дупница. Полицаи тогава откриха мъжа в дома му, след като потърпевши подали информация в полицията за автомобила, с който той се е придвижвал.

За 28-годишния мъж съдът е постановил задължителна регистрация по настоящ адрес, с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично, за срок от 1 година.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, посочиха от съда.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене