Съветникът от ГЕРБ Никола Колчев напусна ОбС – Разлог

Общинската избирателна комисия в Разлог прекрати пълномощията на общинския съветник Никола Димитров Колчев от ПП ГЕРБ. Официално искането да бъде прекратен предсрочно съветническият му мандат е по негова молба, но според слуховете в Разлог той бил натиснат от собствената си партия, тъй като от доста време не идва на сесии и на практика в ГЕРБ не могат да разчитат на гласа му.

Причината Колчев да загърби задълженията си към избирателите, които през 2019 г. го пратиха в местния парламент, е решението му да премести бизнеса си във Франция. Напоследък той не спира да се хвали пред разложани, че там се прави много по-лесно строителен бизнес, защото не се налагало да дава проценти на доста нива, както в България.

Отстраняването на Никола Колчев от ОбС всъщност бе форсирано от гербаджии заради последната сесия на 28 юли, когато трябваше да мине предложение на вр.и.д. кмет Венцислав Гърменов за избор на конкурсна комисия за управител на МБАЛ – Разлог, а кворумът бе застрашен заради отсъстващи съветници, сред които и Н. Колчев.

Припомняме, че договорът на 70-годишния настоящ управител на МБАЛ д-р Божидар Велев изтече още на 17 май, но той остана на поста за още 1 г. до провеждане на конкурс за мястото. ГЕРБ бързат с процедурата, защото имат собствен кандидат за поста – бившият депутат д-р Емил Тончев, и се надяват конкурсът да мине преди предстоящите парламентарни избори.

Любопитно е, че следващият в листата, с която ГЕРБ атакува местните избори в Разлог през 2019 г. – учителката Соня Крънчева, отказа да заеме мястото на освободения Никола Колчев. По тази причина новият съветник ще е 11-ата от листата – Радослава Василева Иванова. Тя ще се закълне на августовската сесия на ОбС – Разлог.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене