Откриха паметна плоча на прочут учител в Долно Драглище

Нова паметна плоча на учителя Серафим Боянов бе открита в центъра на село Долно Драглище навръх празника на населеното място. Баралефът съхранява паметта на великолепния деец в просветното и културно дело и откривател на класното училище в Разложко.

„Най-голямото богатство на едно населено място са хората – трудолюбиви и гостоприемни, достойни пазители на родовата памет, бит и култура.

В медицината, в образованието, в десетки сфери на живот хората от Долно Драглище са доказали, че са истински професионалисти, които с труда и стореното работят за благото на всички. За мен е висока отговорност и голяма чест да работим заедно за развитието на село Долно Драглище и създаване на още по-добра среда за живот в община Разлог“, поздрави присъстващите кметът на Разлог – инж. Венцислав Гърменов, който подари на кмета на селото Лиляна Боянова икона на Света Богородица, която да закриля всички жители на Долно Драглище.

По време на събитието, посветено на 119-тата годишнина от Илиндеско-Преображенското въстание, бяха поднесени венци и цветя и пред паметника на “Април 1876” на Георги Чолаков, делегат в Оборище на местния революционен комитет.

Специално за празника от Община Златица и тамошното Народно читалище „Христо Смирненски“ представиха автентични песни на Женски тригласен хор “Златолира“ и Мъжка вокална група „Гергьовден“. Празненството продължи до късните часове, а за доброто настроение се погрижи оркестър „Якоруда”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене