Ремонтират пътя до Семково с над 10 млн. лв., превръщат курорта в туристическа перла

С усилията на кмета на община Белица Радослав Ревански са осигурени от държавата над 10 млн. лв. за ремонт на пътя до планинският курорт Семково в Рила планина.

Първите 5 милиона ще бъдат преведени през тази година, а останалите през 2023 г. Градоначалникът е категоричен, че няма да спре и за миг да работи за своя роден край и общината, която управлява.

Местната власт иска да получи собствеността върху 114.54 хектара земя от държавния горски фонд, за да развива курорта. Идеята е курортният комплекс да заприлича на австрийски зимен курорт с построяването на малки къщи от дърво и камък. Амбициите на общинското ръководство са туризмът да даде тласък на икономическото развитие на малката община.

В началото на 2018 година Община Белица направи още една крачка за възраждане на курорта Семково. Тогава местният парламент гласува решение курортният комплекс да стане селищно образувание с местно значение в землището на град Белица.

„Всичко, което зависи от мен като кмет и от Общинския съвет за бъдещото развитие на курорта Семково е сторено. Сега на ход е държавата, очаквам подкрепа, за да превърнем това място в привлекателно за туристите и от страната, и от чужбина”, коментира градоначалникът Ревански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене