Поредна поразия! Община Благоевград гази собствените си разпоредби: Разлепиха плакати по спирките из целия град

Плакати, които приканват шофьори и пешеходци към повишено внимание по време на движение по пътищата, се появиха по всички спирки на градския транспорт в Благоевград. Кампанията, чиято цел е да спре войната по пътищата, е на Община Благоевград, която е избрала изключително неразумен начин за рекламирането ѝ. „Интелигентни“ общинари са решили да облепят спирките, по които иначе е забранено лепенето на плакати и рекламни материали.

Абсурдното в случая е, че именно служители на общинския инспекторат би трябвало да контролират и следят за нарушители. Хванат ли т. нар. „лепачи“ на местопрестъплението, от общинска охрана би трябвало да ги санкционират, като глобите варират от 100 до 500лв. В случая обаче е очевидно, че правилата не важат и плакатите „цъфнаха“ из целия град, а лозунгите за спасяване на човешки животи могат да се прочетат измежду десетките некролози, покриващи от горе до долу спирките.

Идеята на кампанията безспорно е добра. Необходимо е постоянно да се напомня на пешеходци и шофьори да бъдат изключително внимателни на пътя, за да опазят както себе си, така и другите. Със сигурност обаче автобусните спирки не са удачно място, от което участниците в движението да получат подобна информация.

Плакатите биват подминавани и незабелязвани от пешеходците и чакащите на спирките хора, а колите профучават толкова бързо, че няма шанс водачите им да обърнат внимание. Ползата от тях е нулева, а парите, инвестирани в реализирането им, са хвърлени на вятъра.

Свидетели сме на поредната поразия и демонстрация на престъпно незнание и безхаберие от страна на общинарите, ръководени от екипа на Румен Томов. Поредното „отбиване на номера“ и отчитане на дейност… Сезираме отговорните! Нека се самонакажат, нека почистят спирките и нека използват за целите си обособените за това места!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене