Клубът на инвалида в Чепеларе ще има ново обзавеждане, осигурено по проект

Проектът „Закупуване на обзавеждане за клуб на инвалида в гр. Чепеларе“ е одобрен съгласно ПРОТОКОЛ – НПЗХУ № 2 / 09.06.2022 г. за оценка и класиране на проекти по Методика за финансиране на проектни предложения на работодатели /органи по назначаване по Националната програма за заетост на хората с увреждания съгласно чл. 44 от Закона за хората с увреждания.
Отпусната субсидия е в размер на 7 145 лева.
Подписан е договор за предоставяне на субсидия на 12.07.2022 г.
Целта на проектното предложение е да се осигурят подходящи условия за труд на две лица с трайни увреждания, работещи в Клуба на инвалида в гр. Чепеларе и имащи затруднения при придвижването си.

Клубът на инвалида разполага към момента с остаряло, нефункционално обзавеждане, което не само не отговаря на съвременните изисквания и стандарти, но е и крайно неудобно за използване от двете лица. Поради спецификата на заболяванията им се налага да се преоборудва помещението с ново и съобразено с нуждите им обзавеждане, за да могат да изпълняват безпрепятствено служебните си задължения.
Ще бъде закупено ергономично обзавеждане за две работни места в Клуба на инвалидите в гр. Чепеларе: 2 бюра с регулируема височина, 2 офис стола, 1 офис маса с функция „вертикален плот“ с колела и стопери, 2 офис етажерки с 4 рафта.

Oбзавеждане, което да може да компенсира трудната подвижност на двете лица и да им помогне да изпълняват по-лесно служебните си задължения. Ергономичните офис-столове ще осигурят удобство по време на дългите часове работа в офиса, освен това са с по-голяма устойчивост на натоварване. Ергономичните бюра могат да бъдат регулирани на различна височина и ще подпомагат двете лица с увреждания при сядане и ставане и при ежедневната им работа. Тъй като част от задълженията на лицата са свързани с подпомагане на посетителите при попълване на документи, предвидената офиса маса с функция „вертикален плот“ ще позволи да заемат по-лесно място около нея. Офис-етажерката ще бъде с рафтове, без врати, за да може по-лесно да достигат документите и да ги подреждат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене