Служители на „Съдебна охрана“ в Благоевград излизат на протест

Служители от Дирекция „Съдебна охрана“ към министерството на правосъдието излизат на мълчалив протест пред съдебната палата в Благоевград от 7.30 до 8 часа. Синдикалистите настояват да бъде изпълнено обещаното увеличение на работната им заплата.

Работещите в съдебната охрана са били неприятно изненадани от възнагражденията си за месец юли, които, според тях, са една трета от договореното с правосъдния министър Надежда Йорданова, заяви председателят на синдиката в Благоевград Гаврил Митушев:

„Беше обещано 300 лв., а всъщност увеличиха заплатите със 125 лв. От кой ще бъде компенсирано вече ние не знаем, но въпреки всичко ще излезем и ще покажем, че държим на нашите права“.

Последното увеличение на възнагражденията на служителите в съдебната охрана беше през 2018 година, когато те отново излязоха на протести с настояване методиката за определяне на заплатите им да бъде като тази на колегите им в МВР. Исканията им тогава бяха още за качеството на униформите и отчитане на тяхната свръхнатовареност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене