Кметът Елин Радев уведоми Агенция „Пътна инфраструктура“ за лошото състояние на пътя Доспат-Батак

С писмо до Председателя на УС на АПИ № АПИО-588/01.06.2022 г. Кметът на Община Доспат инж. Елин Радев уведомява пътната агенция относно незадоволителното състояние на път II-37 в участъка му от гр. Доспат до гр. Батак. Кметът съобщава в писмото си, че част от пътната отсечка особено на територията на Община Доспат е в изключително лошо състояние – образувани са огромни дупки, които са предпоставки за ПТП.
Кметът Радев допълва в писмото си, че почти ежедневно жители на Община Доспат и много туристи непрекъснато сигнализират, че се налага да ремонтират автомобилите си заради пропадания в дупките по пътя. Чести са и случаите на искове от застрахователни компании за изплащане на обезщетения за претърпени повреди на МПС.

Комисия от отдел „Общинска собственост и устройство на територията“ след извършена проверка е докладвала за дупки с дълбочина до 30-40 см, както и за участъци например с честота на дупките 7-8 броя на 10 кв. м.
Кметът инж. Елин Радев съобщава до АПИ, че на места пътното платно е разрушено изцяло.
В заключение инж. Радев поставя въпросът за недоволство от страна на населението – очаква и протести и блокади за да бъдат чути.

От името на жителите и гостите на Община Доспат Кметът инж. Елин Радев моли спешни мерки от страна на АПИ и то в най-кратки срокове за да не се допуска ПТП и напрежение сред населението и туристите.

ОТГОВОРЪТ ОТ АПИ
С писмо № 08-00990/21.07.2022 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ е върнала отговор на Кмета на Община Доспат. В писмото си АПИ съобщава, че „разглежда възможностите за включване на 19-километровия участък от републикански път II—7 Пазарджик – Пещера – Батак – Доспат – Барутин (от км 200+600 до км 219+600), на територията на област Смолян, в инвестиционната програма за основен ремонт през 2023 г. като допълва, че в предходни години технически проект за ремонт на третокласния път не е разработван.
След утвърждаване на инвестиционната програма за следващата година ще може да се обяви обществена поръчка за изработване на технически проект. Председателят на УС на Апи Тодор Василев съобщава, че това е задължителен етап за предприемането на качествени строителни работи.

В писмото на АПИ се съобщава, че в края на май 2022 г. в участъкът от гр. Пазарджик до гр. Батак са били изпълнени текущи ремонтни работи по асфалтовата настилка, както и че през тази година е предвидено възлагането изработване на технически проект за ремонт на близо 59 км на участъка от гр. Пазарджик до кръстовище за с. Сарая (км 59+564 до км 118+502).
За по-голяма яснота публикуваме и двете писма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене