Корнелия Нинова: Направих всичко по силите си, оттук нататък отговорността е на президента

„Направих всичко по силите си. Проявих търпение, търсих мостове, предлагах решения. Сега се разбира, че съм била права, но е късно. Утре връщаме мандата“, заявява лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова в пост на страницата си във Фейсбук, информираха от пресцентъра на БСП.

„Яростта, омразата и желанието за бързо идване на власт на стария модел на управление от страна на ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане”, уби всяка възможност за държавническо и разумно решение за излизане от кризата“, коментира Нинова. „Оттук нататък отговорността е в ръцете на президента и на онези, които не проявиха никаква грижа за хората и грам мисъл за следващите месеци“, посочва тя.

„Днес след като обявихме, че утре връщаме мандата неизпълнен, ми се обадиха разтревожени десетки асоциации на средни и малки предприятия, работодателски организации, домоуправители, граждани. Твърдението на всички е, че хаосът с цените на енергоносителите, който се задава, и липсата на решения на КЕВР, ще бъдат фатални за икономиката и семействата. Настояват за спешни решения на правителството в оставка и на Народното събрание“, отбелязва Нинова. „Искам да им кажа: направих всичко по силите си, за да помогна. Предложих открити и честни преговори за правителство, което да даде сигурност и спокойствие. Атакуваха ме, че имитирам, за да остана министър“, коментира тя.

Нинова отбелязва, че е предложила парламентът да работи до 15 август и „БСП за България“ да задържи мандата дотогава. „Нападнаха ме, че нарушавам Конституцията, и че го правя от жажда за власт за още две седмици. Предупредих какво ни чака без председател на КЕВР. Обявиха ме за некомпетентна и алчна за власт“, допълва тя.

Лидерът на БСП отбелязва още, че са внесли програма и закони, които са щели да решат много от проблемите, но днес даже не са били допуснати в дневния ред на парламента.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене