Клаксони огласиха кръговото кръстовище край Благоевград

Служителите на една от най-голeмите пътни фирми в България излязоха на протест като част от организирания национален протест на пътните фирми в страната.13 тежкотоварни автомобили блокираха за час кръговото кръстовище след полигона край Благоевград в посока Кулата. Те се заканиха да продължат с протестите, ако не бъдат чути.

С клаксони и плакати: „Държавата е в ремонт“ и „Искаме си дължимото“ част от служителите на благоевградската пътна фирма, чиято база е в село Бело поле, излязоха на протест.

Състоянието на пътищата в България е катастрофално, заяви един от участниците в протеста и допълни, че основното искане е индексация на цените в строителството и 50% от тези средства да се преведат на фирмите. По думите му хората, които се занимават със строителство на пътища и ежедневното им поддържане са поставени в унизително положение. Протестите ще продължат до удовлетворяване на исканията им.

Иван Иванов от пътната фирма прогнозира, че е напълно възможно пътищата да останат без зимна поддръжка.

Благоевградската фирма ще протестира още два дни, блокирайки частично кръговото кръстовище след полигона край областния град.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене