Илинденци празнува 3 дни с певци, местни таланти и пехливани

В село Илинденци не само могат да произвеждат омайно вино, но и да се веселят от сърце и душа. Затова тук съборът продължава цели 3 дни. Тази година най-големият празник в селището ще започне още в петък, 29 юли. На сцената ще се изяви хороводен оркестър, който ще вдигне градуса на настроението на стотиците жители и гости на прочутото с лозовите си масиви населено място. Дълги и кръшни народни хора ще се вият до ранните часове на нощта.

На следващия ден през деня всички ще имат възможност да съберат сили, за да се впуснат в ново музикално приключание в 20,00 часа с поредните изпълнения на хороводния оркестър. Половин час по-късно селото, което е едно от най-красивите в община Струмяни, ще докаже, че тук се раждат много талантливи деца. Малчуганите от Детска градина „Патиланци“ ще трогнат всички с песни, танци и стихове. След тях нивото ще задържат и самодейците от певчевската фолклорна група на Илинденци. Гост-изпълнител на вечерта е народният певец Карамфил Божиков. В края на музикалното шоу небето ще затрепти в тържествена празнична заря.

Неделният ден ще започне също атрактивно, но със спорт, а не с музика. В градинката пред сградата на местното читалище ще се проведат традиционните пехливански борби, в които млади и не толкова млади спортисти ще покажат мускули и хватки. Вечерта отново ще е за музиката, песните и кръшните народни хора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене