Близо петдесет участници от 6 до 65 се включиха в „Мечи крос 2022“ в Белица

Петото издание на „Мечи крос“ в Белица събра 48 участници от всички възрасти от София, Пловдив, Стара Загора, Огняново, Разлог, Белица и Пазарджик, каза за БТА Мая Падарева – секретар на читалище „Георги Тодоров – 1885“ в Белица.

„Мечи крос“ е инициатива на община Белица, местното читалище, Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяха“ и Парка за мечки край Белица и с него се популяризира спорта, здравословния начин на живот, както и природните дадености и възможностите за туризъм в планинската община.

Стартът на състезанието бе даден днес в 10:30 часа пред сградата на общинската администрация в Белица, а бегачите се състезаваха по две трасета – 4-километрово за деца и трасе с дължина 12,7 км. за жени и мъже.

Най-малкият участник тази година е 6-годишният Йордан Зайков от Септември, който се оказа и най-бърз сред момчетата, като измина 4-километровото трасе за 25 мин. и 25 сек. и спечели „Купата на кмета“. Втори след него с минута повече е Мехмед Реджепов.

Сред момичетата тази година най-бърза бе 17-годишната Сали Чирпанска от Белица. Първа сред жените е Таня Димитрова от София, която е изминала близо 13-километровото трасе от Белица до Парка за мечки за 1 час и 8 секунди, а Мирослав Спасов сред мъжете е взел същото разстояние за малко над 52 минути, което го направи пръв в тазгодишното издание на състезанието.

Двама бегачи се пребориха за титлата „най-възрастен състезател“ – това са 65-годишните Иван Мадолев и Георги Сърбинов от Белица, каза за БТА Мая Падарева.

За участниците бяха предвидени награди – купи, медали, сувенири, билети за безплатно посещение на парка за мечки и парични суми. Наградите връчиха зам.-кметовете на Белица Иглика Аврамова, Красимира Мавродиева и Сабит Гагъм и експертът в Парк за мечки Величка Тричкова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене