Възлов играч на ОФК „Пирин“ се контузи за дербито на „Б“ група, съперникът идва с влака

51920-632x358

Възлов играч в схемата на ОФК „Пирин“ се контузи на тренировка през седмицата. Сакатлъкът стана с автора на победния гол в спаринга с ЦСКА през паузата Юли Попев и решението дали въобще да го включи в групата за дербито на „Б“ група днес с „Добруджа“ старшията Йордан Самоковлийски ще вземе в последния момент. Добре поне че друг от основните халфове Драги Коцев вече е на линия след травма и така в лазарета остава само трайно контузеният Васил Туджаров.

Добричлии играят модерен бърз футбол, не забъркват навън бетона и вкарват често, за разлика от домакинските мачове, в които изпитват трудности срещу сгъстена защита. Трябва да се вложим максимално, ако искаме да се поздравим с победата, предупреди пиринският наставник, който отказа да коментира съдийското назначение на недолюбвания в Благоевград русенец Волен Чинков. От пресцентъра на орлетата припомниха, че срещу този рефер е единствената жалба на зелено-белите за последните 2 г. Това се случи след безобразията му през пролетта в Сливница, където поряза жестоко ОФК „Пирин“ за загубата от „Сливнишки герой“ в третия ешелон, която все пак не се оказа фатална за промоцията.

Любопитен оттенък около днешния сблъсък с добруджанци е заявката за присъствие в клетката за гости на 20-ина техни привърженици, които си бяха запазили хотел за нощувка в областния център на Пиринско преди мача. Любимците им пък хванаха снощи влака за София, откъдето се прекачват на рейса за Благоевград.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене