Агресивен мъж счупи с глава прозорец в спешното

Мъж вилня тази нощ в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, счупи с глава стъкло на прозорец, нападателят, причинил щети на отделението, е настанен в Центъра за психично здраве.

Към 1 ч. след полунощ е получен сигнал от Първо РУ-Благоевград за мъж, който се хвърля по очи пред преминаващите пред полицията по ул. „Владо Черноземски“ автомобили.

На място отива линейка от ЦСМП, която привежда 52-годишния мъж в СПО с оплаквания за счупена ръка.

Когато е вкаран в шокова зала и разбира, че трябва да му се направи снимка за установяване на евентуалната фрактура, пациентът започва да буйства, твърдейки че на няколко пъти вече е „облъчван”, и не желае рентген.

С.К. удря с глава стъклото на прозореца на шокова зала и го чупи. За негов късмет спуснатата щора го е предпазила от падащите стъкла. Натиснат е паник-бутона, на сигнала се отзовава охраната на МБАЛ, СОТ-а и полицията.

При опита да му се сложат белезници, настава боричкане, буйстващият е закопчан, след което е преминал рентген, установена е фрактура на ръката. Направен му е и рентген на главата, има малка рана от порязването при удара с глава в стъклото на прозореца. Няма пострадали сред персонала на СПО.

След преглед от психиатър, буйстващият мъж е настанен в отделението по Психично здраве на МБАЛ-Благоевград.

Снощният е поредният инцидент в СПО, където почти всеки ден се приемат агресивни, пияни, неосигурени пациенти, които желаят от персонала незабавни грижи.

През годините имаше няколко нападения на СПО, при които имаше пострадали сред персонала му./БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене