Вечерни новини! Мустафа Карадайъ: Скандалният запис на ДБ е доказателство, че преговорите са фарс

Не закъсня потвърждението на днешната ни декларация, с която настояваме президентът Румен Радев незабавно да определи датата на предсрочните избори наесен. Това написа във фейсбук лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод изтеклия запис от закрита среща на депутати от ДБ, на която съпредседателят на ДБ Христо Иванов дава оценката си за процеса по преговори за съставяне на кабинет.

„Скандален запис от заседание на парламентарната група на Демократична България е поредното доказателство, че преговорите за съставяне на кабинет с третия мандат са абсолютен фарс. ДБ обсъждат как да спечелят време до 15 август, за да овладеят КЕВР и “бухалката” КПКОНПИ.

Изтеклият разговор потвърждава казаното в декларацията на ДПС, че изборът на Бойко Рашков за шеф на КПКОНТИ е осигуряване на своеобразна бухалка срещу политическия опонент от страна на управляващите.

Нещо повече – Христо Иванов разкрива, че в „Продължаваме промяната“ има две крила – парламентарно и на Лена Бориславова, всяко от които гледа само собствения си интерес.

А най-скандалното е, че преговорите за съставяне на кабинет са лицемерни и проформа, с ясното съзнание, че третият мандат е само технически, както казва Христо Иванов.

А докато залъгват обществото със словесни еквилибристики, че преговарят за спасяването на държавата от тежките кризи, всъщност вече се готвят за избори. Даже са си определили датата – 16 октомври.

След този скандален запис ДПС още веднъж заявява:

– Настояваме за незабавно прекратяване на този фарс, наречен преговори за съставяне на кабинет;

– Призоваваме Корнелия Нинова да запази и малкото й останало достойнство – своето и на БСП, и да върне мандата веднага;

– Апелираме президентът Румен Радев да насрочи още в понеделник датата на предсрочните избори;

– Премиерът Кирил Петков в оставка да излезе и публично да отговори на въпроса кой управлява държавата“, написа Карадайъ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене