Бодрум. Кои са най-добрите места за почивка?

Турция е страна с невероятни красоти, от зашеметяващи пейзажи до великолепни сгради и градове. Освен това има една от най-богатите истории в света, която е оставила след себе си древни обекти, които привличат милиони туристи всяка година. Но между тях един аспект на страната винаги успява да изпъкне – неговите чудни плажове. Граничеща с четири морета, Турция е дом на някои зашеметяващи плажове, част от които се намират именно на полуостров Бодрум. Жарко слънце, идеален тен, на белите пясъчни плажове и топлите субтропични тюркоазени води на Егейско море, има ли нещо по-добро от това? О, да – няма два напълно еднакви плажа. Всяко място предлага нещо уникално, така че може да прескачате от селце в селце, от плаж на плаж, без изживяването да се повтаря. Време е за почивка в Турция с автобус, а Бодрум е нейната перла.

 

Гюмбет

Плажът Gumbet е мястото, където трябва да бъдете, ако искате да страхотни изживявания. Като повечето плажове, Гюмбет предлага прекрасна гледка към морето. Освен това има много места за мързелуване, благодарение на богатия избор от удобни шезлонги. През деня любителите могат да се насладят на водни спортове като каране на джетове, гмуркане с шнорхел, разходка с лодка и парасейлинг. Нощта прекарате в някой от дивите нощни клубове на плажа, танцувайки на завладяващи мелодии.

 

Аспат

Плажът Аспат е скрит скъпоценен камък на полуострова, който получава по-малко посетители от другите плажове в района. Това го прави идеален за туристи, които търсят тихо място за почивка. Плажът е разположен сред планините, обстановка, която му придава невероятна природна красота. Плажът също така разполага с фин пясък и кристално сини води, идеални за плуване и гмуркане с шнорхел.

 

Битез

Битез предлага перфектната атмосфера за тези, които търсят сравнително спокойно егейско изживяване. Това е така, защото това е един от малкото плажове в района с по-малко ресторанти и нощни клубове. И така, посетителите, които търсят тих, по-малко претъпкан плаж с невероятна гледка към Егейско море, превръщат Битез в свое сладко убежище. Ако сте се наситили на пясъка и водата, шезлонгите осигуряват отлично място да се отпуснете и да гледате как денят минава. Някои от тези шезлонги влизат направо в морето, така че винаги можете да скочите направо във водата и да излезете обратно, когато ви е удобно. Плажът Bitez е на десет минути път с кола от Бодрум. Посетете Бодрум с Turkuaz сега.

 

Туркбуку

Turkbuku е красив плаж на полуостров Бодрум, за туристите от висок клас. Разполага с изискани ресторанти, предлагащи вкусни храни и по-изтънчени вина от някои от най-добрите лозя в страната. Така че, ако искате да вкусите от високия живот, Сен Тропе на Турция е именно тук.

 

Гюмюшлюк

Всеки фен на гмуркането с шнорхел би се радвал на следобед в Gumusluk. Това е така, защото сгушени в чистите сини води са руините на Миндос, древна дорийска колония на Трозен. Районът някога е бил процъфтяващ център на търговията и въпреки че е бил изоставен от векове, той предоставя отлично място за проучване и забавление. Съседният остров наричан “Заешки остров” също предлага възможности за проучване за всички, които се интересуват. Островът е свързан с плажа с пясъчни брегове, простиращи се далеч в морето, така че можете да се разходите спокойно до там и обратно, след като приключението ви приключи.

 

Ортакент

Разположен в източния край на участъка Yahsi-Ortakent, Ortakent е по-тихата, по-малко претъпкана алтернатива на двата плажа. Посетителите се наслаждават на пясъчно-камъчестия плаж, бавно поемайки витамин D от Слънцето. Можете също така да отидете да поплувате или да протегнете краката си на спокойна разходка, докато чакате залеза.

 

Яликавак

Дори отдалеч плажът Yalikavak крещи лукс. Това е така, защото много лодки и яхти, излизащи от пристанището, бавно преминават оттук, което води до впечатляваща демонстрация на богатство и лукс. Така че, ако сте супер любители на яхтите, независимо дали притежавате такава или не, това е плажът. В района има и няколко луксозни курорта и ресторанти с висококачествени шезлонги.

 

Тургутрейс

Turgutreis е мястото за релаксация и гледки. Втория по големина град на полуострова е известен с многобройните си кафенета и ресторанти, предлагащи турски рецепти с морски дарове и напитки. Тук можете да се насладите на страхотна вечеря до насита, докато се наслаждавате на невероятна гледка към морето и гръцкия остров Кос. Съботите предлагат на плажуващите нещо, с което да запомнят пътуването си. Това е пазарният ден, в който местните занаятчии предлагат чудесни стоки и сувенири, които да купите и вземете със себе си у дома.

 

Нека те заведем там

Плажовете, нощният живот, дейностите, водните спортове, луксозното настаняване, уникалните атракции и много други еднодневни екскурзии на Бодрум го правят едно от най-добрите места за почивка в Турция. Така че, ако планирате скоро да посетите Турция, нека ви заведем там.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене