Скандал: Такава глупост, сътворена от македонци по адрес на българи, никога не е имало

Скопски седмичник с намек, който граничи с притеснителна мнителност

Северномакедонският вестник „Република“ в типичен националистически стил съзря провокация от страна на ЦСКА преди мача с Македония Гьорче Петров в Скопие. Всичко това се случи на фона на изключително позитивното отношение на домакините и към „армейските“ футболисти, и към българските запалянковци. Предричаното напрежение така и не се случи, защото никой никого не атакува словесно, камо ли в буквалния смисъл.

С изключение на въпросното издание, което видя в надписа върху автобуса на ЦСКА някакъв подтекст.   На рейса пише следното: „Няма бъдеще без история“.

И този надпис със сигурност не се е пръкнал специално заради гостуването в Скопие. Ей така някой решил да го драсне, за да дразни македонците. Той си е популярно мото на ЦСКА не от вчера. И не от вчера фигурира върху червеното возило.

Журналистите от седмичника „Република“ обаче съзряха намек, свързан с високото напрежение между Северна Македония и България, и пуснаха кратък материал. Той е със заглавие: „ЦСКА София насред Скопие казва: Няма бъдеще без история“.

После четем само две изречения: „Футболистите на ЦСКА София пристигнаха в Скопие преди днешния мач с Македония ГП от Лигата на конференциите. Клубният автобус е паркиран пред един от хотелите в Скопие и случайно или не носи посланието „Няма бъдеще без история“.

Край на цитата. Няма явни нападки към България. Има обаче намек.  Намек, който граничи с притеснителна мнителност, чукаща на вратата на психиатричен кабинет.

Казано в резюме – визитата на ЦСКА в Северна Македония извън терена премина без напрежение, без омраза, даже с усмивки.

Но в крайна сметка пак се намери някой, който да търси под вола теле. .. И да пръкне невиждана и нечувана досега глупост.  БЛИЦ СПОРТ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене