Планинските спасители от отряд Банско помогнаха на туристка, счупила крак

Планинските спасители от отряд Банско са провели в следобедните часове на четвъртък акция, организирана след сигнал за туристка от Чехия, която е получила травма на единия крак при слизане по пътеката от връх Вихрен към едноименната хижа, съобщават от отряда на официалната си Facebook страница.

От Планинска спасителна служба – Банско (ПСС – Банско) посочват, че за броени минути спасителите пристигат до пострадалата жена, извършват необходимите и възможни манипулации на място и я свалят с носилка до хижа „Вихрен“, откъдето е транспортирана до лечебно заведение за оказване на квалифицирана медицинска помощ.

За успеха и бързината на акцията допринася и добро стечение на обстоятелствата, допълват от ПСС – Банско. Свидетел на инцидента подава сигнал на тел. 112 и изпраща локацията незабавно в базата на ПСС – Банско, а в близост до мястото на инцидента се оказват няколко планински спасители – доброволци, които бързо успяват да стигнат до пострадалата жена. От спасителната служба съобщават, че туристката е в добро общо състояние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене