Сидеров разгледа довършителните дейности на спортната площадка в Маломир, за която помогна

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров посети село Маломир, където разгледа финалните дейности по изграждането на спортната площадка, за която партията и лично той съдействаха финансово и логистично. По думите му на новото съоръжение ще могат да се провеждат различни спортни мероприятия, а началото ще бъде дадено с ежегодния турнир по народни борби.

„Това, което виждате зад мен, не е „Арена Армеец”, а „Арена Маломир”. Това е теренът, на който ще се провеждат традиционните борби, където идват борци от всички краища на страната и чужбина”, каза Сидеров. Той допълни, че подпомага това, защото е стар народен празник.

Като народен представител, избран от Ямболски избирателен район, Сидеров неведнъж е помагал за спортното и културното развитие на селото.

„Направихме Музей на борбата. Маломир е родното място на много наши легендарни борци, печелили знатни медали. Помогнах да се направи по-добър терен, където да се борят и тази традиция да има по-добри условия”, заяви лидерът на АТАКА.

Това не е всичко, което Сидеров иска да направи за спорта и младежите в село Маломир.

„В бъдеще ще изградим истинска спортна площадка в близост”, информира той и уточни, че на този етап има административни пречки. „Надявам се след местните избори да се преборим с тях и да има възможност Маломир да разполага със спортно съоръжение, където да се провеждат състезания и по борба, и ММА, и други, които да привличат повече хора”, изрази надежда партийният лидер.

„Смятам, че хората оцениха амбицията ми и амбицията на АТАКА. Когато се разхождах в Ямбол, ме срещнаха две жени от Маломир, които ми благодариха за това, което правя за селото. Няма по-голямо признание за политика”, заяви в заключение Сидеров.

Тазгодишният турнир по борба ще се проведе на 22 септември, когато ще бъде и официалното откриване на спортната площадка. Състезанието ще бъде под егидата АТАКА и лично на Сидеров, обяви кметът на Маломир Йордан Тодоров.

„Почти сме на финал. Поставя се тревната настилка. В очакване сме на големите борби през септември, които ще се проведат под егидата на АТАКА и лично под ръководството на Волен Сидеров”, каза кметът Тодоров.

Припомняме, че само за година лидерът на АТАКА помогна за създаването на Музей на борбата, младежки клуб и спортна площадка в селото.

Традициите, свързани с народните борби в с. Маломир, датират отпреди две столетия. В по-нови времена в селото са израснали и започнали успешна кариера десетки спортисти, завоювали шампионски титли за страната и медали на световни и европейски първенства.

Желанието на Сидеров да помогне за възраждане на славата на село Маломир дойде, след като той присъства на народните борби преди година. По стара традиция тогава Сидеров дари победителя с овен. Раздаде и няколко парични награди, за да поощри младите поколения да продължат да поддържат родните традиции.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене