Успех за Районно мюфтийство по проекта за джамия в Гоце Делчев

Със 17 гласа „за“ и 9 „против“ Общинския съвет на Гоце Делчев прие решение, с което дава зелена светлина да се изработи план за застрояване на джамия в общинския център. Само Николай Джингаров оргументира защо е гласувал против, а именно- смята , че ще има сериозно разминаване в това,което се предлага по документи, и това, което ще се построи в действителност. По време на дебатите съветникъ Ангел Гераксиев припомни историята на проекта и промените във времето.

През 2004 година Ферад Шериф Хаджи купува имот от община Гоце Делчев без търг, защото се е представил за инвеститор, който ще построи многофункционална сграда с хотел, търговска част и спортно съоражение. През 2009 г. настъпва промяна, имотът е разделен на две, като освен хотел и спортно съоражение е казано, че ще се реализира и жилищно строителство. През 2012 г. се появява искане за нов проект и обект- джамия. И сега, през 2022 в Общинския съвет се дискутира предстоящото строителство на молитвен дом за мюсюлманите.

Представител на Общинска администрация поясни, че всички стъпки по реализирането на проекта за джамия ще минават през Общинския съвет и в този смисъл повод за тревоги няма.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене