Окупацията на Софийския университет е прекратена

СУ

Възстановена е работата на Ректората на Софийския университет. Тази сутрин окупацията беше прекратена. Обстановката в района е спокойна. На стълбите при един от входовете е поставен плакат с надпис „Народе, къде си? Проф. Илчев, не можахте да употребите полицията и решихте да използвате преподавателите като инструмент за защита на партийни и лични интереси? Гениално! Но ние имаме по-добра идея – СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ”.
Спокойна е обстановката в района на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Няма полиция около университета. Движението се осъществява нормално.
„Решението за падането на окупацията на Ректората на Софийския университет беше моралното решение. Окупацията падна, за да могат преподавателите да си вземат заплатите. Те не са виновни. Проф. Илчев се крие зад тях, защото не може да ни изкара с полиция. Оттук нататък не се отказваме. Ще продължим, няма да се откажем”, обясни един от окупаторите. По думите на друг студент, през нощта не е имало достъп до университета. Окупаторите са били изцяло изолирани от външния свят, защото сградата е била обградена от полиция.
Днес е учебен и работен ден в Ректората на СУ.

www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене