Ексклузивно! Добра новина на Илинден за Благоевград! Започва изграждането на ул. „Промишлена“. Голям успех на кмета Илко Стоянов навръх именния му ден!

Добра новина на Илинден за Благоевград! Започва изграждането на ул. „Промишлена“. Голям успех на кмета Илко Стоянов навръх именния му ден!
Проблем, стоящ пред благоевградчани десетки години наред ще бъде решен. По искане на кмета Илко Стоянов държавата отпуска 7 697 269.79, за изграждане на улица „Промишлена“, която ще свързва бул. „Димитър Солунски“ с кварталите „Еленово и „Ален мак“.
С реализиране на обекта значително ще бъде облекчен автомобилният трафик от централна градска част за двата квартала, както и обратния маршрут. Пешеходците също ще бъдат улеснени.
Припомняме, че усилията на няколко предходни кметски екипа бяха насочени именно в тази посока, но никой от тях не се увенча с успех, заради липса на цялостна подготовка.
Община Благоевград вече има изготвен проект за обекта, а само за няколко месеца кметът Стоянов успя да извади разрешително за строеж.
Очаква се реализирането на обекта да започне веднага след като първият транш от над 6 млн. лева постъпи в Община Благоевград. Останалата част от парите ще бъдат преведени през 2023 г.
Това е поредното доказателство, че когато се работи с постоянство и ясна визия, резултатите не закъсняват!
Специална междуведомствена работна група е разгледала предложенията за изпълнение на инфраструктурни проекти от техническата инфраструктура – реконструкция и ремонт на улична мрежа и общински пътища, доизграждане и основен ремонт на водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения и други. В прегледа са били включени и проекти за ремонт на сгради общинска собственост на читалища.

Това става ясно от доклад, изготвен от нея, обявен от финансовото министерство на сайта му. Към доклада има и пълен списък на общините, които ще получат целево финансиране.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене