Полицейски екип от РУ Банско Ремзи Кехая и Костадин Костадинов спасиха пиян младеж, паднал в река Глазне тази нощ

Полицейски екип от РУ Банско Ремзи Кехая и Костадин Костадинов спасиха 20 годишен младеж чужд гражданин паднал в река Глазне тази нощ.

Според източник на Pirinsko.com, чужденецът е употребил голямо количество алкохол и паднал сам в коритото на реката, точно срещу заведение за Бързо хранене „Българска кухня Баба Вуна“ което се намира на ул.“Глазне“ 69 в популярния български ски курорт – Банско. След като полицаите герои извадили младежа от коритото на реката му е указана медицинска помощ, където се установява състоянието му.

Припомняме, че двамата полицаи решиха дългогодишен проблем в Банско. Минавайки покрай съседна сграда на Община Банско, всеки ден можете да чуете ругатни и крясъци от един балкон на втория етаж. Там живее жена, която има психично разстройство, но няма кой да се грижи за нея. Подвластна на болестта си, тя крещи, хвърля предмети по минувачите и застрашава както своя живот, така и на останалите.

В полицията са подавани многократно сигнали за агресивната жена, ала предвид състоянието ѝ не са взимани надеждни мерки.

До вчера… След подаден сигнал до 112, пристига екип на МВР, в който на служба са Ремзи Кехая и Костадин Костадинов. Двамата младши инспектори влизат в жилището на жената и я извеждат, за да получи адекватна помощ. Причината за сигнала, подаден от граждани, е, че лицето хвърляло предмети отново от балкона си и била крайно агресивна. Жената е транспортирана до МБАЛ-Благоевград, където ѝ е извършен преглед и е настанена в психиатричното отделение, потвърдиха за ИНФОМРЕЖА от лечебното заведение.

Двамата служители получиха множество похвали в социалните мрежи заради това, че не са пренебрегнали проблема. А те от своя страна заявиха, че за тях е дълг да служат на обществото и че благодарят за подкрепата и мотивацията, която получават от началния на РУ-Банско – Кирил Стоянов.

Снимка: www.infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене