Вечерни новини! Обрат! БСП даде заден за кабинет…

Обрат! БСП даде заден за кабинет. Ако социалистите не постигнат съгласие от поне 121 депутата в първия кръг на преговорите, няма да обсъждат персонален състав на правителство и мандатът ще бъде върнат, обяви Корнелия Нинова след първия кръг  от преговори с „Продължаваме промяната.

Лидерът на БСП заяви, че от ПП ще обмислят кого да предложат за премиер, но се знае, че това няма да бъде Кирил Петков.  Утре и другиден ще бъдат разговорите с ДБ и ИТН, а едва след това ще се обсъжда персоналният състав.

Нинова каза, че в споразумението преди три седмици трябва да се вкарат и предложения на ИТН, които не са участвали.

Относно кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ Нинова каза, че обществото трябва да даде оценка на неговата работа, а не да се правят субективни такива.

Четирите партии от досегашната управляваща коалиция имат общо 127 гласа. ПП обаче обяви миналата седмица, че не приема отново ИТН, защото с избирането си от съюза са съборили управлението. ИТН пък каза, че няма да подкрепи кабинета, ако в него са Кирил Петков и Асен Василев.

Днес пък шестимата отцепници от ИТН се включиха, като заявиха, че няма да гласуват за кабинет с получения от БСП трети мандат, ако той е подкрепен от формацията на Слави Трифонов.

„Оценката на поведението на ИТН показва, че е непостоянен и непредвидим партньор“, коментира пред Нова нюз напусналият партията независим депутат Георги Георгиев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене