В село Коларово се сбогуваха с бившия кмет Георги Зарков

Петричкото село Коларово се сбогува вчера с бившия си кмет Георги Зарков,издъхнал на 17 юли.
Възпитаник на коларовско училище, завършил някогашния Техникум по механотехника, гр. Благоевград и Висшето техническо училище „Ангел Кънчев“, сега едноименен университет в град Русе.

Младият инженер поема по професионалната си стълбица, без да прескача стъпала и я изкачва без лесния лукс на „административните асансьори“.
През 1991 година, номиниран от тогавашния СДС, 35 годишният Георги Зарков печели първите след 1989 година демократични избори за кмет на село Коларово.
След края на кметския си мандат инж. Зарков продължи професионалното си поприще в частния бизнес, създавайки реномираната днес фирма за газова инфраструктура „Газстрой сервиз Зарков“.

Макар и излязъл от кметския кабинет Георги Зарков не излезе от активната политика. И освен дългогодишен общински съветник беше и председател на общински съвет град Петрич. А в сферата на партийното строителство, беше активен член на неказионния земеделски съюз. И последователно оглавяваше неговото общинско и областно ръководство.
Водеше и благоевградската земеделска листа за националния парламент. Защото за разлика от повечето политиканстващи земеделци, Зарков знае още от дете що е мотика, пек и пот!

Обществената отдаденост също не беше чужда кауза за Георги Зарков. Той е един от възстановителите и дългогодишен председател на футболния клуб на село Коларово. Стотици изпратиха Зарков в последни му път.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене