Вангел Тодоров е избран за лидер на ВМРО – Благоевград след оставката на Иван Стоянов

Общинската организация на ВМРО в Благоевград е с нов председател. Вангел Тодоров поема лидерската щафета от Иван Стоянов, който хвърли оставка миналата година заради загубата на парламентарните избори.

„Това беше нормален ход, с който поех отговорност заради тежката загуба и плачевните резултати на ВМРО на изборите. Време е за смяна на поколенията и да се даде път на по-младите“, заяви Иван Стоянов, който беше и зам. областен управител на Пиринско в третия управленски мандат на Бойко Борисов, в който ВМРО бе коалиционен партньор на ГЕРБ.

Иван Стоянов продължи професионалната си кариера като уредник в Историческия музей в Благоевград, преди това е бил учител по история и служител в „Държавния архив”.

Вангел Тодоров също е историк по образование, но се занимава с частен бизнес. 35-годишният благоевградчанин е бил председател на Националния младежки комитет на ВМРО.

„От 8 години съм член на ВМРО, като преди това бях привърженик. През 2017 г. бе създадено градско дружество на името на войводата Иван Караджов, на която бях избран за председател. В продължение на 1 г. бях начело на младежката организация. На последното отчетно- изборно събрание на ВМРО – Благоевград бях избран за председател“, каза Вангел Тодоров.

В ръководството на местната организация влизат началникът на отделението по образна диагностика в МБАЛ – Благоевград д-р Андрей Янакиев, който е избран за зам. председател, Цоня Кръстева е секретар, а като членове Вилислав Балев и Велислав Илиев от по- младата генерация. Основната цел, която си поставя новият ВМРО лидер Вангел Тодоров, е да се утвърди доброто име на организацията в региона и да се върне доверието в избирателите, декларира той.

в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене