Училищата в Дамяница и Склаве и три в Сандански стават средищни, ОУ „Христо Ботев” в село Катунци – защитено

Средищни училища за учебната 2022/2023 година в община Сандански остават ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Дамяница, ОУ „Братя Миладинови” – село Склаве и Второ основно училище „Христо Смирненски”, Трето основно училище „Христо Ботев” и Четвърто основно училище „Св. св. Козма и Дамян” в Сандански. За новата учебна година ОУ „Христо Ботев” в село Катунци освен за средищно училище е утвърдено с решение на Министерски съвет и за защитено училище. То ще получи допълнително финансиране при условие и по ред, определен с акт на Министерски съвет.
Средищните училища, както и защитените, се предлагат за утвърждаване за всяка нова учебна година с решение на Общинския съвет. С приемането на списъка на средищните училища в община Сандански се приемат и финансовите правила за разходване на средствата за допълнително финансиране за осигуряване обучението на пътуващите ученици от средищните училища, включващо транспорт, целодневна организация за учебния ден и столовата храна.
Както „Струма” писа, за изтеклата учебна година с решение на Общинския съвет пътуващите ученици от селата до града бяха извозвани с ученическия автобус за сметка на бюджета на общината. Дали съветниците отново ще гласуват такова решение, ще стане ясно на предстоящото заседание на ОбС.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене