Петър Узунов от Сатовчанско е новият председател на Окръжен съд – Благоевград

Съдия Петър Костадинов Узунов от Сатовча е новият председател на Окръжен съд – Благоевград. Съдия Узунов застава начело на ОС – Благоевград, след като получи подкрепата на 8 от членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, двама бяха против.

Той бе единствен кантандидат за поста административен ръководител на провелия се трети конкурс за ръководния пост. Предишните два конкурса бяха неуспешни поради липса на кандидати. Има 26-годишен стаж на съдия, 22 години са в Окръжен съд, където е гледал граждански, наказателни и административни дела. Той е председател на Етичната комисия.

Съдия Петър Узунов е с корени от с. Сатовча, където завършва основното си обрзование. След това учи в средно милиционерско училище в Пазарджик, а юридическото си образование получава във ВИ на МВР-София, където завършва „Право“.

Близо 1 година е бил полицай /охрана на обществен ред/ в РПУ- Гоце Делчев, по-късно и следовател в РСС-1 София и РСС – Гоце Делчев.

Юридическата му кариера като съдия стартира от 1995г. в Благоевград , където е бил последователно младши съдия, районен съдия, а от 2001 година до настоящия момент правораздава като редови съдия в Окръжен съд Благоевград, където съдия е и съпругата му Надя Узунова. Той е брат на ексначалника на РС- Сандански и бивш член и председателстващ предишния Висш съдебен съвет(ВСС) – Димитър Узунов .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене