Линейка с кръвни продукти влетя в двор на къща в Симитли

94294-lineika-katastrofa

Линейка на Центъра за спешна медицинска помощ – Разлог влетя в двор на къща в Симитли, за щастие обитателите на дома и водачът на специализирания автомобил не са пострадали, съобщава БГНЕС.

Пътният инцидент станал към 19.00 часа снощи на ул. „Предел“ в Симитли, през който минава път II-19 Симитли-Банско-Гоце Делчев и ГКПП „Илинден-Ексохи“. По думите на 58-годишния водач на линейката, той бил засечен от идващ насреща му и изпреварващ автомобил. За да избегне челен удар той завива рязко наляво. Линейката минава през насрещната лента, бордюра и тротоара, събаря циментов кол и самата телена ограда, след което влиза в двора на къщата. Там пречупва ябълково дърво. Водачът не е пострадал, изпаднал е в шок. Кръвната му проба е отрицателна. Не са пострадали и обитателите на къщата, тъй като по време на инцидента те били вътре. За щастие и по тротоара в това време не са преминавали пешеходци.

На местопроизшествието е извършен оглед от служителите на Пътна полиция и КАТ. Линейката превозвала кръвни продукти за спешен случай в МБАЛ-Разлог, сакът бил взет от Кръвна банка-Благоевград. Поради катастрофата се наложило втора линейка на ФСМП-Разлог да пътува до Симитли, за да транспортира до местната болница кръвните продукти.

На линейката са нанесени материални щети, които ще плати застрахователят, тъй като автомобилите на ЦСМП са с пълно автокаско. Материални щети са нанесени и на собствениците на къщата в квартал „Ораново“ на Симитли. Освен, че е съборена оградата, се наложило да отрежат ябълковото дърво, за да изтеглят линейката.

E79 News; Снимки: Архив

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене