Вечерен коментар! Проститутка или полицайка? Полицаи или мутри?

Една седмица след ужасния инцидент с убитите на място две млади жени на бул. „Черни връх“ в София и издирването, ареста и разкритията около извършителя Георги Семерджиев, обществото продължава да се пита защо се стигна до тук?

Разбира се пространството е наводнено от всякакви „експерти“, които бълват абсолютни глупости, обикновена дезинформация (не безплатно) или просто запълват телевизионното време с нищоговорене.

А истината е като слон в стаята, който уж никой не вижда. Случаят „Семерджиев“ просто е еманация на хала на държавата в момента. Летящият със скъп автомобил, дрогиран до козирката, бивш футболист, не е изключение, а правило по българските пътища. Където действат само законите на джунглата.

Като си по-богат, нагъл и агресивен ти диктуваш правилата. Пресичаш на червено с висока скорост, изпреварваш неправилно , сядаш зад волана пиян и дрогиран, газиш пешеходци, паркираш неправилно и изобщо се държиш така, сякаш пътят е твой и другите трябва да се съобразяват с теб.

Особено ако на съседната седалка в колата стои служител на реда, който при спиране за проверка вади картата като „колега“. И всичко е точно. Семерджиев се счита за безсмъртен и недосегаем, защото има хора в полицията, на които вероятно е плащал, които са му задължени и които с гордост ползват безплатно автомивката на бившия затворник и наркоман. Абе наши хора, както се казва.

Публична тайна, е че бившият футболист доставя проститутки за елитен столичен хотел. Сигурно и за неговите хора от МВР е доставял. Затова е недосегаем.

И може да лети дрогиран по улиците на София с лъскавия си автомобил. Колко такива „юнаци“ сте виждали да летят в лимузините си по пътищата на България? Сигурно хиляди. И ще продължавате да виждате. Защото смъртта на Милен Цветков, премазан докато чака на светофар, от дрогиран шофьор без спирачен път, не промени нищо в България. Нищо.

И случаят „Семерджиев“ няма да промени нищо. Ще се дрънка още известно време, после всичко ще бъде забравено, бившият футболист ще потърка нара в ареста, после ще бъде пуснат на свобода или защото е тежко болен или защото има болни родители. Процесът ще се точи поне няколко години, оптимистично, и накрая ще получи някаква присъда, от която ще е излежал половината предварително в ареста. Или ще е офейкал от страната преди решението на съдията.

Освен от Семеджиев обществото е шокирано от вида и действията на полицайката Симона Радева, за която се твърди, че е осигурявала „чадър“ над бившия футболист, включително и във фаталната нощ на 5 юли. Снимките и клиповете на служителката на реда са потресаващи. Татуировки, пиърсинг на езика, силикони, клипове с белезници. И човек се пита: Абе, това полицайка ли е или жрица на любовта? Радева също не е изключение в МВР. За съжаление. Когато разкриват полицаи, които са работили за престъпници, включително и като убийци, сводници или закрилници, обществото пита: Полицаи или мутри? Важното е да имаш карта, палка и пистолет. След което и ти ставаш недосегаем.

Днес безпомощното ръководство на МВР отстрани Симона Радева..заради нарушения на Етичния кодекс на служителите в министерството. Не за „чадъра“ над Семерджиев, а заради клиповете в социалните мрежи с кожени дрешки и белезници. Другарю Рашков, тези клипове вчера ли ги видяхте? Къде са преките началници на полицайката в 1 РПУ, СДВР, Охранителна полиция? Редно ли е, според вас, един служител на реда да изглежда като проститутка, с татуси и пиърсинги? И да се държи като такава? Това ли е „лайфстайла“ на „нашата полиция“? Да прилича на проститутка или мутра?

Къде са началниците на тези полицаи, освен Симона Радева, които са носили стълба на беглеца Семерджиев, за да се качи в апартамента си? Това не е ли абсурд? Докато полицията издирва беглец от местопрестъпление с два трупа, полицията да носи стълба на същия беглец, за да се укрие?

Защо още на постовете си е ръководството на СДВР, анонимници, докарани от Бойко Рашков, защо на поста си все още е висшата професионална фигура в МВР главният секретар Петър Тодоров, от факултет „Държавна сигурност“? Директорите на 4-то и 7-мо РПУ? За първото стана въпрос, а служители на второто залавят Семерджиев, дрогиран до козирката, на 11 юни да управлява кола, след като е с отнета книжка с 89 нарушения. С фалшива шофьорска книжка от Швейцария. И го изпускат, случайно разбира се.

Ако бившият футболист бе задържан на 11 юни, както би се случило на всеки обикновен шофьор със същите нарушения, днес двете млади жени щяха да са живи и здрави. Оказа се, че ако не бе извършил ужасната катастрофа, ексфутболистът трябваше да се яви на 6 юли на дело срещу него за побой в Софийския районен съд. Делото, забележете, се точи от 2013 година, все още на първа инстанция. Мисля, че това пък е еманация на цялата българска съдебна система. И няма нужда от коментар.

Ако всичко това беше станало в нормална държава досега от ръководството на МВР-главен секретар, шефове на СДВР и РПУ-та в София щеше да е останал само спомен.

Щеше да бъде направен тотален реподбор на полицаите и негодните щяха да бъдат отстранени. Вместо това осралото се ръководство на МВР се занимава с контрадезинформация.

Пуска през определени медии опорки как Семерджиев е „агент на Гешев“или че бившият футболист бил мутра и „приятел на Бойко Борисов“. Това е нивото. Като депутатката от „промяната“, прегазила човек на пешеходна пътека, споразумяла се с прокуратурата и получила условна присъда, се цепи: Ама защо се занимава прокуратурата с мен? Вместо с „кюлчета, чекмеджета и пачки“. Утре и Семерджиев ще пита същото-“кюлчета, пачки и чекмеджета“. Бъдете сигурни. При добър адвокат след 10 години той отново ще лети по пътищата и ще сее смърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене