Симитли има своята шампионка по лека атлетика

Венеса Ханджийска отново накара Симитли да се гордее с нея. Тя стана национален шампион на 200 метра в Националния шампионат за юноши и девойки под 20 години, който се проведе на Националния стадион „Васил Левски“.

В първия ден от надпреварата Венеса направи дебют в дисциплината „Троен скок“, класирайки се на трето място с 11,85 м. През втория ден се проведе дисциплината 200 метра, като имаше серии (полуфинал ) и финал.

На сериите Венеса тича с 25.89 секунди, но при силен насрещен вятър (-2.7 m/s). Все пак влезе във финала с най-добър резултат. На финала младата състезателка стана първа с резултат 25.12 секунди, като останалата на второ място състезателка даде време от 26.07 секунди. Отличният резултат на Венеса се дължи не само на перфектната кондиция, която показа по време на състезанието, но и на нейния треньор Йордан Янев.

Още една състезателка от Симитли взе участие в Националния шампионат за юноши и девойки – Михаела Иванова. Тя се състезава в дисциплината „Троен скок“, като успя да завоюва петото място с резултат 11.74 метра.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене