Изляха първата плоча на детската градина в Долно Дряново

Строежът на детската градина в гърменското село Долно Дряново върви с пълна сила и в жегите. Вече е излята първата бетонна плоча на бъдещата сграда. Миналата година Министерството на образованието и науката одобри проекта на стойност 1 763 187,12 лева. Преди 5 месеца се отпусна сума от 350 868 лева за стартиране на работата. Заради инфлацията стартът на строително-монтажнит дейности се забави.

„До септември се надяваме, че постройката ще е вдигната на груб строеж, за да може през зимата фирмата да работи вътре в помещенията. Дано не се наложи дофинансиране заради по-високите цени на строителните материали“, заяви кметът на Гърмен – Феим Иса.

Преди много години децата в Долно Дряново са настанявани в различни къщи, защото тук никога не е имало забавачка. От над 10 години около 80 хлапета обитават три стаи в местното Обединено училище „Христо Ботев”. В школото обаче вече се учи до десети клас и се налага да има повече класни стаи. Новата детска градина ще е в двора на училището, а в нея ще могат да се обучават 100 деца в четири групи.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене