Вечерни новини! Разследват полицаите – ятаци

Прокуратурата започна проверка на чадъра от МВР

Съдът решава утре за постоянния арест на Георги Семерджиев

Иззети са записи от автомивката

Прокуратурата започна проверка дали полицаи са разпъвали чадър над двойния убиец Георги Семерджиев и дали са му помагали да се укрие след тежката катастрофа на булевард “черни връх”.

В съобщение от Софийска градска прокуратура уточниха, че са отделени материали от воденото срещу Семерджиев досъдебно производство за пътно-транспортното произшествие, настъпило на 5 юли т. г. Това е станало след анализ на материалите по делото, при който наблюдаващият прокурор е установил данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-София, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние.

Проверява се дали полицейските служители са нарушили, превишили или не са изпълнили служебните си задължения, както и дали са използвали своето служебно положение с цел да набавят за себе си или за другиго облага. Ще бъде установено и дали служителите на Бойко Рашков са докладвали в прокуратурата станали им известни данни за евентуално извършени нарушения или престъпления от Семерджиев.

Като писа “Труд”, наркоманът държи автомивка в квартал “Лозенец”, на която униформени от Първо и Четвърто районни управления карали личните си коли за безплатно миене поне веднъж седмично. Според осведомени от МВР са иззели записи от охранителните камери в автомивката за последните няколко седмици, за да установят кои са се възползвали от “услугата” и да ги разпитат какво са давали в замяна.

В събота се очаква наблюдаващият прокурор да внесе в софийския градски съд искане за постоянен арест на наркомана, шофирал джипа “Ауди Q7”, който се разби със скорост над 120 км/ч и отломки от него убиха на тротоара двете пешеходки на 21 и 26 години. Освен множеството шофьорски нарушения и престъпления, 35-годишният мъж е лежал в затвора за наркотици, подсъдим е за телесна повреда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене