Кметът Радослав Ревански за празника Курбан Байрам: Свещенните обреди ни връщат към изконното добро

Уважаеми жители на Община Белица,

Курбан Байрам е разказът за вярата на човека и милостта на бога със замяната на поисканата свидна жертва сина – с овен. Всяка година на този празник си припомняме чудото и търсим прошката на близките си за своите грешки. За да олекнат душите ни и да осъзнаем стойността на обичта. Даруваме децата с парички и бонбони, за да видим усмивките на нашето продължение. Заделяме от курбана за родственици и съседи и споделяме залъка си с тях. Учим се да бъдем човеци, което е мисията ни на този свят.
Свещените обреди ни връщат към изконното добро и непреходните ценности – да почиташ възрастните, да протегнеш ръка на нуждаещите се, да вярваш и обичаш безрезервно, да простиш и доброто да се възнагради с добро!

Скъпи приятели,

Светът се променя с всеки изминал ден, но ценностите, които изповядваме, са непреходни. Добрината, състраданието, уважението и толерантността – те са дори още по-необходими на човечеството днес. В този ден нека всички отново и отново да преосмислим тези добродетели, за да спрем да бъдем свидетели на тревожните новини, които идват от различни точки на света.
Желая здраве, радост, любов и смирение на Вас и Вашите близки хора! Нека отворим сърцата си за доброто и да дадем пример на хората около нас.

Нека този празник, който ни учи на мъдрост и милосърдие, ни направи още по-добри и отговорни, да расте взаимното ни уважение и заедно да работим за нашето общо бъдеще.
На всички празнуващи, на техните семейства и приятели пожелавам здраве и благоденствие. Посрещнете празника с любимите си хора, дарете ги с обич и подкрепа!
Честит Курбан Байрам на всички, които изповядват мюсюлманската вяра!

РАДОСЛАВ РЕВАНСКИ
КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛИЦА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене