Много лоши новини за простреляния Шинзо Абе, състоянието му е предсмъртно

41-годишният жител на японския град Нара Тецуя Ямагами е задържаният мъж

Бившият японски премиер Шиндзо Абе беше прострелян в гърба, докато произнасял реч по време на предизборна проява в град Нара, съобщават местни медии.

Абе е паднал ранен на земята. Откаран е в болница, като според първоначалната информация не е проявявал признаци на живот.

Според службата за пожарна безопасност ротвърди, че Абе не дава признаци на живот и е в състояние на кардио-респираторен арест, съобщи телевизия Ен Ейч Кей, пояснява БТА.

Франс прес отбеляза, че това е терминът, който се използва в Япония, преди лекар да констатира официално смъртта. До момента обаче няма данни Шиндзо Абе да е издъхнал

Състоянието на бившия премиер на Япония Шиндзо Абе е много тежко след извършената срещу него атака с огнестрелно оръжие, заяви днес японският премиер Фумио Кишида, който прекъсна предизборната си обиколка в страната, предаде Франс прес.

Моля се за оцеляването на Шиндзо Абе, каза още Фумио Кишида.

„Ще ми се да вярвам, че са били взети достатъчно мерки за сигурност, но разследването ще даде отговор на този въпрос“, подчерта той.

Атаката срещу Абе е „абсолютно непростима“, категоричен бе японският премиер.

Задържан е 42-годишен мъж, за когото се предполага, че е извършил нападението, съобщава агенция Киодо. Полицията е открила оръжието, с което е стреляно по Шиндзо Абе.

41-годишният жител на японския град Нара Тецуя Ямагами е задържаният мъж, който простреля по-рано днес бившия премиер на страната Шиндзо Абе по време на предизборна реч, съобщиха от японската полиция.

Стрелецът е служел във военноморските части на Силите за самоотбрана на Япония, съобщи „Нихон ТВ“. Според телевизия Ен Ейч Кей пък оръжието, използвано при атаката срещу бившия премиер, е самоделен пистолет.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене