Дестинация Симитли: Адреналин на макс – парапланеризма

От няколко години Община Симитли се утвърди като предпочитана дестинация за любителите на екстремните спортове заради чудесните условия за упражняването на различни видове спортове като рафтинг, алпинизъм, екстремно каране на кросови мотори и велосипеди и не на на последно място – парапланеризъм.

В днешното издание на рубриката „Дестинация Симитли“ ще ви разкажем повече за възможността, която се открива пред всички туристи, които искат да полетят над община Симитли, за да се насладят не само на магията на летенето, но и на чудно красивата природа, която ще се разкрие пред очите ви.

Какво представлява парапланеризма? Къде в община Симитли може да се насладим на това незабравимо усещане и още много други неща научаваме от Иван Калибацев. Ето какво ни разказа той за парапланеризма в община Симитли:

„Стартът над село Ракитна, община Симитли е един от най – лесно достъпните, живописни и даващи възможност за най – пълноценни полети в невероятната югозападна България.

Благодарение на всеобщите дейност между пилоти и местната общественост, постепенно започнахме да поставяме началото на едно стабилно развитие на този така бързо развиващ се и атрактивен спорт – парапланеризъм.

Локацията на стартът е в местността „Кръстът“, която е разположена на една от най-големите денивилации в страната – 2300 метра, като от излитането до зоната за кацане са около 500 метра.

Това е и съчетание между красивата долина на Струма, Кресненското дефиле и безбрежният връх Пирин на едноименната планина, като всичко това дава не само без лимитни възможности за полети, но и невероятни гледки към цялата ѝ западна страна, към планината Беласица, връх Кадиицана на Влахина планина, уникалният скален феномен „Коматински скали“, селата – Крупник, Черниче, Полето, Брежани, Сушевица и нашият партньор и домакин – град Симитли, а между тях многобройните православни параклиси и символи на тази така древна и магична земя.

Уникалната природа на Креснеското дефиле е докосната от намесата на човешката ръка, като е възобновена отдавна изгубената популация на голяма група от лешояди, с които имаме удоволствието много често да се виждаме във въздуха, а това придава още по – неописуемо чувство за свобода и хармония в тези въздушни приключения.

До старта се стига само за 10 – 15 минути, като в момента има възможност да се лети на север и северозапад, а следващата стъпка е да се отворят и стартове на юг и изток, което прави това „ребро“ слизащо от връх Пирин, единственото място с 360 градуса възможности за полети,обслужвано през цялата година.

На път сме да обявим календар с няколко събития, които ще бъдат с цел атракции и най – различни програми за малки и големи:

– 06. 08. 22 Неофициално състезание по-целно кацане и летене с костюми преди обявеното ретро-диско парти на рафтинг базата на Чачи;

– За по-късната есен мислим да направим и едно официално такова, като допълнително да доведем тежката артилерия на балоните с горещ въздух, за да могат дори и най – малките да се повозят за малко + демонстрации и въздушно шоу на пара и делтамотори, като от тях ще бъдат изпълнени и скокове с уингсют от нашите най – известни екстремни атлети.“

Ако след тази изчерпателна информация сме успели да запалим във вас „огъня“ и искате да изживеете един невероятен полет, то може да се свържете с Иван Калибацев по следните начини:

 

– Фейсбук – https://www.facebook.com/kalibanair;

– Инстаграм – https://www.instagram.com/kalibanair/?hl=en;

– Телефон за връзка: +359889137013

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене